Статиите в този сайт са насочени към тези, които искат да бъдат успешни в онлайн търговията.

Безплатно: E-mail маркетингът

-
Antonio Ganchev

Както знаем, днес не всеки може да си позволи да плаща хиляди левове с цел да популяризира своя онлайн бизнес. Тази трудност заражда множество идеи, чрез които можете да създадете евтина, но същевременно евтина кампания. Една от тях е E-mail маркетингът.

Това е така, тъй като електронните пощи все повече и повече навлизат в България. Едва ли ще открием човек, който е на възраст 16-45 без e-mail. Тази популярност на този безценен инструмент за комуникация може да бъде използвана и като част от нашата маркетингова стратегия. Освен, че много повече хора ще достигнат до вашето послание, продукти и тн., но това ще ви излезе значително по-евтино от статичните реклами(билбордове, списания и вестници, флаери и др.). Освен това вие ще създадете безценна връзка с вашите клиенти.

Но има някои проблеми, които трябва да бъдат отстранени преди да започнете вашата кампания. Първият е свързан с информацията, която ще предоставите на вашите потенциални клиенти. Обречени сте на неуспех, ако ги затрупате с честа срещната информация и не толкова полезни продукти. Успехът се крие в уникалността на това, което продавате. Представете го по интересен начин! Вторият проблем, който е по важен, се крие в това как да съберете лист от e-mail. Съветвам ви при регистрация във вашия онлайн магазин, потребителите да имат отметка, която ги запитва дали искат да бъдат абонирани за вашите бюлетини по e-mail. Запомнете, че хора попаднали случайно във вашия e-mail лист в 99% от случаите ще пренебрегнат вашето послание.

Leave a Reply